Here u welcome..

BannerFans.com BannerFans.com

Kumang Iban Bunsu Dunya..Penarit Ati..

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

IBAN WARRIOR..!! AGI IDUP AGI NGELABAN!!

Hari ni terpaksalah aku update blog aku ni yang dah lama aku tinggalkan..selalunya blog ni punyai ranking yang terbaik dalam search engine google..maklumlah saya ni minat artis evanescence..Buat masa ni tertarik pula nak bawa kisah orang iban jadi tatapan dunia luar..Satu ketika dulu orang iban amatlah hebat dan berani keturunannya.setiap kali pergi berperang melawan askar jepun mestilah wajib memenggal kepala dan disalai bawa balik..kepala Predator pun diaorang penggal seperti gambar dibawah..agak mengarut bukan.cuba perhatikan tengkorak dibawah betul2..hehe..tapi janganlah takut yer..sekarang takdelah orang iban suka potong kepala orang sebarangan..malahan masyarakat iban sekarang penuh budaya dan budi bahasa melayan tetamu yang datang bertandang..betapa cantik dan tampannya orang iban sekarang..malahan mereka juga tidak ketinggalan dalam arus dunia cyber masa kini..generasi iban sekarang jauh maju dan sedang mengejar arus kemajuan seperti masyarakat bandar..Oleh itu jangan menilai sesuatu kaum dengan tanggapan positif kalau tidak menyelami adat resam sesuatu budaya..Saksikan PREDATOR poco-poco dibawah..hehePhotobucket
.

Photobucket

evanescense